Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €.Odprema naročil še isti dan01 36 63 286
Količina:

0


Znesek:

0,00

Nasveti

Oh, ta seneni nahod!

Med najmočnejše alergene v spomladanskem času spada breza, ki se jo sicer odlično lahko izkoristi v zdravstvene namene (na primer brezov čaj deluje kot diuretik), ko cveti, pa povzroča veliko preglavic tistim, ki trpijo za senenim nahodom oziroma alergijskim rinitisom. Statistika pravi, da je kar med 10 in 20 % ljudi alergičnih na brezov pelod, ki ga je ravno od začetka aprila naprej daleč največ v zraku. Nekoliko kasneje bo zacvetel alergogeni gaber, sedaj že cvetijo nekatere cipresovke, nato pa sledijo še različne vrste trav, kostanj, ambrozija, pa tudi pelin, trpotec in kislica, ki alergikom jeseni ne prizanašajo.

Glavni nasvet do sedaj je bil, da ni dobro preveč zračiti in se zadrževati zunaj, v avtomobilih naj bi imeli zaprta okna, na sprehod pa se raje ne bi odpravili. Glede na to, da večino svojih dni preživimo v pisarni ali znotraj doma, so lahko dnevi in noči mirnejši in zrak v stanovanju bolj svež, če svoja okna zaščitimo z mrežo proti cvetnemu prahu.

Tako, kot se lahko proti komarjem in mrčesu borimo z mrežami, se lahko tudi proti cvetnemu prahu – Windhagerjeva mreža proti cvetnemu prahu po raziskavi na evropskem centru za raziskovanje alergij zagotavlja kar 97 % zaščito pred cvetnim prahom breze, ki, kot smo zapisali zgoraj, je trenutno najhuje pereč za vse alergike.

Mrežo se začasno fiksira s trakom za pritrjevanje mreže, ko je ne potrebujemo več, jo zato enostavno odstranimo. Ker je površina mreže gladka, običajno večino cvetnega prahu spere kar dež, mreža pa ni občutljiva niti na čiščenje z vodo in milnico, kar pomeni, da je vsekakor dolgoročen nakup! Ker je narejena iz mikrovlaken, zrak odlično filtrira, hkrati pa ne zamegli čudovitega pogleda skozi okno v sončne dni. Mrežo proti cvetnemu prahu najdete v trgovini Vrtičkarji, mi pa vam želimo mirno pomlad in čim manj težav s cvetnim prahom!