Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €.Odprema naročil še isti dan01 36 63 286
Količina:

0


Znesek:

0,00

Nasveti

Ptiči so včasih tudi nadležni in neljubi obiskovalci

Ker jim vedno bolj omejujemo njihov življenjski prostor, se ptiči naseljujejo v naše vrtove, dvorišča in celo balkone. Na tržišču je veliko izdelkov in nasvetov, kako se ubraniti pred njimi, katerega izbrati pa je odvisno od potreb posameznika. Vrtičkarji bi se odločili za take, ki ptiče preplašijo in odženejo.
Za plašenje običajno uporabimo strašila za ptiče – kot so plastična sova, stari CD ploščki, svetleči trak in na steklenih stenah silhueta ptice. Prednost teh strašil je, da jih kupimo enkrat in zaščitijo precej veliko področje, slabost pa, da je potrebno plastične figure, da služijo namenu, pogosto prestavljati.
Najpogosteje uporabljena in tudi najučinkovitejša zaščita je mreža za ptiče, ki jo namestimo v času dozorevanja plodov. Za zaščito jagodičevja je primerna lahka mreža s 15mm zankami, ki bo zaščitila pridelek pred manjšimi ptiči, lahko pa uporabite bolj kakovostno in močnejšo mrežo z 20 mm zankami, ki jo boste lahko uporabljali več let.

Niso pa ptiči nadloga samo v vrtovih – tudi v naseljih in mestih posedajo po okenskih policah ali se naselijo na balkone in terase, ki nam jih vztrajno mažejo z iztrebki. V takem primeru na okenske police ali robove ograj lahko namestite žični odganjalec z bodicami, ki bodo nadležneže zanesljivo odgnale.
Za najbolj trdovratne in trmaste je na voljo zvočni  in ultrazvočna naprava za odganjanje neželenih obiskovalcev. Zvočne naprave v različnih intervalih oddajajo zvoke, ki oponašajo oglašanje ptic ujed, ki so naravni sovražnik ptičev, ki obiskujejo naše vrtove in domove. Te naprave so precej glasne, zato je pred nakupom potreben razmislek, koga bomo poleg ptic v naši soseščini še motili, ker delujejo na širokem območju.

Ultrazvočna naprava je za človeka neslišna, za ptiče pa zelo moteča in neprijetna, zato hitro odletijo stran. Tu je področje delovanja omejeno na nekaj kvadratnih metrov, zato je naprava primerna tudi za uporabo na balkonih.