Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €.Odprema naročil še isti dan01 36 63 286
Količina:

0


Znesek:

0,00

Nasveti

Kako se znebiti glodavcev na humani način?

Ne glede na letni čas nam marsikdaj povzročajo sive lase glodavci, ki se prikradejo na naš vrt ali še huje, kar v naše domove, nato pa škrabljajo naokrog in za seboj puščajo pravi nered. Najpogostejša nadloga so miši in podgane, ki poleg tega, da delajo škodo, tudi nemalokrat prestrašijo kakšno gospodinjo.

Da bi se izognili krikom zgrozitve, strahu ali plezanju na najbližji stol, pa obstajajo načini, s pomočjo katerih lahko na human način brez uporabe strupov in kemikalij odstranimo te neželene obiskovalce - glodavce. Na voljo so namreč številne pasti za miši in podgane, pa tudi elektronski odganjalci.
Nekatere pasti so plastične, nekatere lesene, spet druge so narejene iz žice. Delujejo pa na enak način: S pomočjo vabe v notranjosti privabijo glodavca, nato pa ga stisnejo ali ulovijo tako, da ne more pobegniti. Takšne izdelke ponuja Windhager, lahko pa tudi sami doma nastavimo past – dovolj globoko posodo, prekrito s papirjem ali blagom, na katerega postavimo vabo, do nje pa postavimo most iz lesene deske ali česa podobnega, kar nam je pri roki. Podgana ali miška bo stekla po vabo in padla v posodo, iz katere ne bo mogla pobegniti. Če nas teh bistrih nadlog ni strah, jih lahko nato odnesemo stran od vrta, ali pa prosimo koga, da to stori namesto nas. Tudi glodavci so namreč živa bitja, ki nam ne povzročajo sivih las in krikov namerno.
Kadar ta način ne zaleže oziroma nam je pogled na ujeto podgano nelagoden, pa lahko posežemo po elektronskih odganjalcih. Ti proizvajajo visokofrekvenčne zvoke, ki nadlogam na našem vrtu niso všeč, zato se jim raje ne približujejo. Tako ne rabimo imeti opravka s pogledom na kosmatince z dolgim repom, poleg tega pa frekvenca odganja tudi določene druge nadloge.

Tako lahko brez ubijanja in zastrupljanja živali, po pomoti celo tistih nič hudega slutečih, ki samo vohljajo naokrog, odženemo glodajoče nadloge iz vrta in se brezskrbno vrnemo k prijetnim vrtičkarskim opravilom.