Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €.Odprema naročil še isti dan01 36 63 286
Količina:

0


Znesek:

0,00

Nasveti

Šotni lončki in tablete - stalnica tudi v novem letu

Z vstopom v novo koledarsko leto smo vstopili tudi v nove vrtičkarske podvige. Vendar pa so nekateri vrtnarski pripomočki že stalnica. Takšen primer so šotni lončki in tablete. Uporabni so skozi vse leto, saj so primerni tudi za sobne rastlinjake in notranjo vzgojo sadik.

Šotne tablete so narejene iz stisnjene bele šote, ki je že v osnovi zelo kakovostna, dodana pa je še mešanica hranilnih snovi za boljše uspevanje rastlin. Zaradi mrežne tkanine so zelo obstojne in sadikam nudijo potrebno oporo. Uporaba je zelo preprosta, potrebno jih je le zaliti s toplo vodo in že se spremenijo v lonček za sajenje.

Šotni lončki obstajajo v različnih oblikah in velikostih, narejeni pa so iz šotnega mahu in pomagajo nadzorovati rast sadik. Tako kot tablete koreninam nudijo potrebno oporo. Tudi ti so preprosti za uporabo, v lonček je potrebno le dodati zemljo, posaditi seme in zaliti z vodo. Šotni lončki omogočajo tudi hitrejšo rast. Ko je sadika dovolj velika, jo skupaj z lončkom presadimo, da ji ne poškodujemo korenin.

Prav zaradi obstojnosti šote pa se včasih zgodi, da odpadli lončki v kompostu potrebujejo dolgo časa za razkroj, kar vrtičkarjem lahko postavlja nova vprašanja. Gre torej za učinkovito sredstvo za pomoč in nadzor pri rasti sadik, kaj pa glede razgradljivosti v naravnem okolju? Nedvomno pa šotne tablete in lončki pomagajo rastlinam, da se hitro okrepijo in pridobijo potrebne snovi za rast tudi izven naših domov.