Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €.Odprema naročil še isti dan01 36 63 286
Količina:

0


Znesek:

0,00

Windhager Gnezdilnica za divje čebele, 8x12,5x30cm

les

Windhager Gnezdilnica za divje čebele, 8x12,5x30cm
 • Windhager Gnezdilnica za divje čebele, 8x12,5x30cm
 • Windhager Gnezdilnica za divje čebele, 8x12,5x30cm
V veliko skupino divjih čebel sodijo vse čebele, z izjemo domače čebele. Živijo same,v iskanju cvetnega prahu in nektarja, oprašujejo enako temeljito kot domače čebele, le pri opraševanju se zadržijo več časa. Divje čebele opravijo večino opraševanja in jih je, če ne upoštevamo domače čebele , v Evropi okoli 1000 vrst. Ko obiskujejo cvetove, rastline oprašujejo in s tem poskrbijo za rodnost in ohranitev rastlinskih vrst v sadovnjakih in vrtovih.
 • Cena:

  10,89 €

 • Šifra:

  06995

 • Enota:

  kos

 • Blagovna znamka:

  Windhager

Zaloga: ni na zalogi

Pošlji povpraševanje

Opis izdelka

V veliko skupino divjih čebel sodijo vse čebele, z izjemo domače čebele. Živijo same,v iskanju cvetnega prahu in nektarja, oprašujejo enako temeljito kot domače čebele, le pri opraševanju se zadržijo več časa. 
Kako bi zavarovali žuželke opraševalke?
Zaradi onesnaževanja in vedno manjšega števila cvetočih rastlin v urejenih nasadih se zmanjšuje raznolikost vrst.  V urejenih vrtovih in sadovnjakih imajo žuželke premalo primernih mest za gnezdenje in prezimovanje, zato jim lahko pomagamo in jim nastavimo primerna prebivališča, kot so hoteli za žuželke.  Naši vrtovi naj bodo čim bolj naravni, da si bodo žuželke ustvarile primerne pogoje za prehranjevanje, bivanje in razmnoževanje. V svoje vrtove vključite zelišča in tudi samonikle rastline.

Žuželke v svojem bivališču niso nevarne, so pa ogrožene, zato postavite Hotel za žuželke na zatišno mesto, ki naj ne bo izpostavljeno dežju in močnemu soncu.  Od tal naj bo dvignjen od 0,5 do 2 m, lahko ga postavite na balkon ali teraso.
Hotela za žuželke ne barvajte!
Velikost: 8 x 12,5 x 30 cm