Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Odganjalec in trener psov, baterija 9V

Odganjalec in trener psov, baterija 9V
 • Odganjalec in trener psov, baterija 9V
Odganjalec in trener psov vam bo pomagal pri vzgoji vašega psa ali odgnal stran napadalnega psa
 • Cena:

  34,90 €

 • Šifra:

  RA131

 • Enota:

  kos

Zaloga: ni na zalogi

Pošlji povpraševanje

Opis izdelka

Navodilo za uporabo:
Odprite pokrov vložka za baterije in pravilno vstavite 9 V baterijo. Namestite pokrov in ga pričvrstite.
Potisnite gumb v enega izmed položajev ON in preverite ali se je prižgala kontrolna lučka. Če lučka ne gori, preverite, če ste pravilno vstavili baterijo oz. zamenjajte baterijo, če ne deluje več.
Naprave za treniranje in odganjanje psov ne imejte prižgane dlje kot 10 sekund. Ko je ne uporabljate, jo izklopite, da bo baterija delovala dlje časa. Ne aktivirajte naprave ob človekovem ušesu, še posebno ne ob otrokovem ušesu!
Uporaba naprave kot Odganjalec psov:
Ultrazvok, ki jo naprava oddaja na psa učinkuje takoj. Usmerite prednji del odganjalca, kjer je oddajnik, v psa. Potisnite aktivacijski gumb v položaj I, gumb držite v tem položaju 1 do 2 sekundi, nato ga izpustite. Postopek nekajkrat ponovite, da se pes umiri. Aparata ne aktivirajte v žepu ali torbici, ker tam ne bo delovala.
Odganjalec najbolje deluje pri mladih psih, ki se agresivneje obnašajo. Mirni, pasivni, starejši in psi, ki pripadajo uporabniku, se na napravo ne odzivajo.
Učinkovitost odganjalca upada tudi s starostjo psov, ker se njihov sluh slabša. Živali s kroničnim otitisom in drugimi slušnimi težavami bodo na zvok slabše reagirale.
Uporaba naprave kot Trener psov:
Usposabljanje pomeni psu pokazati kaj sme in česa ne sme. Za vedenje psa je odgovoren lastnik, ki mora vedeti, kako naj se pes obnaša in ga pravilno vzgajati. Naprava psa ne poškoduje, ampak ga skupaj z ukazom (npr. NE!) spodbuja pri vzgoji - tudi, ko ste oddaljeni od njega.
Da ustavite neprimerno obnašanje psa, usmerite sprednji del odganjalca proti psu. Potisnite aktivacijski gumb v položaj II, gumb držite v tem položaju 1 do 2 sekundi, nato ga izpustite. Sočasno psu tudi dajajte ukaze. S ponavljanjem postopka, vas bo pes začel poslušati in bo prenehal z neprimernim vedenjem. Če opazite, da vas pes ne uboga ob uporabi gumba v položaju I, občasno uporabite gumb v položaju II in kasneje zopet uporabite gumb v položaju I.
Odganjalca ne zlorabljajte in ga uporabite le, če je potrebno, saj se živali sčasoma nanjo navadijo in ne bo več učinkovala. Ko boste napravo nekajkrat uporabili, vas bo pes ubogal že, ko jo bo zagledal.
Če nimate namena vzgajati, naprave brez razloga na psu ne testirajte, ker ga boste zmedli in bo rezultat nasproten, kot bi si želeli.
Starejše živali, ki slišijo slabše, na napravo ne bodo reagirale, zato je priporočljivo, da jo uporabljate na mlajših psih.
Tehnični podatki:
 • Območje delovanja: 10 m
 • Baterija: 1x9 V 6LR61 (ni priložena)
Garancija:
 • 12 mesecev od dneva nakupa s priloženim računom