Odprema naročil še isti dan 01 36 63 286
SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Nasveti

Ponjava za avto, nepremočljiva cerada za prikolico in drva ter ptičje hranilnice

Ponjava za avto je lahko še posebej koristna pozimi. Poskrbi namreč za učinkovito zaščito pred snegom, zmrzaljo, soljo in drugimi neugodnimi vplivi, tipičnimi za zimski čas. Za zaščito vozila v zimskih mesecih se seveda priporoča nepremočljiva ponjava za avto, ki je obenem uporabna kot cerada za prikolico, kot ponjava za zaščito drv, za pokrivanje peskovnika, kot zaščita za nadstrešek itn.
 
Priprave na zimo pa ne bi smele biti osredotočene izključno na nas in na zaščito našega premoženja, ampak je izredno pomembno, da mislimo tudi na živali. Zima je obdobje, ko je naša pomoč posebno dragocena. Ena od skupin živali, ki so pozimi oziroma v hladnejših mesecih zelo vesele naše pomoči, so nedvomno ptice, ki niso odletele v toplejše kraje. Te imajo v tem obdobju pogosto veliko težav pri iskanju hrane in zavetja, zato je vsekakor priporočljiva postavitev ptičje hranilnice, po želji pa lahko dodate še valilnico za ptice.
nepremočljiva ponjava

Kakovostna nepremočljiva ponjava za avto vam prihrani ogromno skrbi

Če svoj avto običajno puščate na prostem, je ponjava za avto, izdelana iz kakovostnih, trpežnih materialov, nedvomno izjemno pametna investicija. Kot omenjeno, je najboljša izbira nepremočljiva ponjava za avto, ki je na voljo v različnih velikostih, zato zlahka izberete dimenzije, ki bodo resnično optimalne za vaš avto.
 
Pri nakupu bodite pozorni na gostoto tkanja. Večja gostota namreč pomeni, da je ponjava za avto trpežnejša, kar zmanjša nevarnost za trganje. To bo poskrbelo za učinkovitejšo zaščito vozila in za daljšo življenjsko dobo ponjave za avto. Poleg tega pa je debelejša nepremočljiva ponjava za avto primerna za druge namene uporabe oziroma za stalno uporabo na prostem, na primer za zaščito drv.

Če se bo nepremočljiva ponjava večino časa uporabljala na prostem, morate biti pozorni na temperaturno obstojnost materiala. Upoštevati morate namreč, da bo material najverjetneje izpostavljen ekstremnim temperaturam, tako ekstremno nizkim kot ekstremno visokim. Nepremočljiva ponjava za avto je lahko obenem odlična cerada za prikolico, s katero zaščitite prikolico in tisto, kar je shranjeno v njej – med vožnjo in takrat, ko prikolica stoji na mestu.
Cerada za prikolico

Poskrbite, da bo cerada za prikolico dobro pritrjena

Pomembno je, da je nepremočljiva ponjava za avto oziroma cerada za prikolico pravilno pritrjena, sicer jo bo zlahka odpihnil že malce močnejši veter. Ustrezno pritrjevanje poskrbi za to, da ostane cerada za prikolico na svojem mestu celo med hudimi neurji in takrat, ko piha nadpovprečno močan veter, zato je priporočljivo, da se cerada za prikolico pritrdi s pomočjo posebnih pripomočkov, ustvarjenih prav za pritrjevanje cerad ali nepremočljivih ponjav za avto.
 
Cerada za prikolico ni uporabna samo doma, ampak jo je med drugim mogoče uporabljati tudi v kampu, za prekrivanje počitniške prikolice ipd. (odvisno od njene velikosti in drugih lastnosti). Gre torej za vsestransko uporaben izdelek, ki vam bo prišel prav v vseh letnih časih in v najrazličnejših okoliščinah. Če veste, da bo cerada za prikolico oziroma ponjava za avto pogosto izpostavljena sončnim žarkom, pri nakupu preverite še ali je izdelana iz materiala, ki je odporen na ultravijolične sončne žarke.

Lesene ptičje hranilnice različnih dimenzij 

Kot je bilo omenjeno uvodoma, bi morale priprave na zimo/hladnejše obdobje leta vključevati tudi razmislek o tem, kako poskrbeti za to, da bo ta del leta čim manj stresen za živali, ki živijo na prostem. Eden od zelo preprostih, hkrati pa izjemno učinkovitih ukrepov je izdelava ali nakup ptičje hranilnice. Možna je kovinska ali lesena ptičja krmilnica, pri čemer je lesena različica še posebej pogosta izbira.

Priporočljivo je, da je lesena ptičja krmilnica izdelana iz masivnega lesa, saj bo posledično obstojnejša. Za piko na i pa poskrbi ožgana površina, saj je les po tovrstni površinski obdelavi še obstojnejši. Ptičje hranilnice so na voljo v različnih velikostih. Od krmilnic, ki so primernejše za manjše ptice, do tistih, ki hkrati nudijo zatočišče in hrano večjim pticam.

Uporaba ptičje hranilnice z odstranljivo streho omogoča izredno preprosto dodajanje hrane, saj bo možno streho kadar koli odstraniti in dodati nova semena. Pri modelih s steklenimi okenci je mogoče nato sproti preverjati, koliko hrane je še ostalo. Precizno izdelane ptičje hranilnice niso »samo« izjemno koristne, ampak so hkrati čudovit dekorativni element, ki polepša okolico vašega doma. Uporabne pa so celo kot praznično darilo. Praviloma se obesijo na drevo s pomočjo vrvice. Če nimate možnosti za obešanje, pa vam priporočamo izvedbo s trinožnim stojalom.
 
Poleg klasične (lesene) ptičje hranilnice je možna še posebna valilnica, namenjena pticam. S pomočjo valilnice bodo številne ptice precej lažje in bolj brezskrbno vzgojile svoje mladiče. Pri valilnicah je posebno pomembno, da so nameščene na ustrezni višini oziroma tako, da jih ne bodo mogle doseči kune, mačke in drugi potencialni plenilci.

Praviloma to pomeni vsaj nekaj metrov nad tlemi. Obenem je dobro, da se valilnice namestijo v neposredni bližini gozda, saj bodo ptice tako lažje opazovale, kaj se dogaja z njihovimi jajci/mladiči. Poleg tega pa je seveda treba poskrbeti za ustrezno zaščito valilnice pred vetrom, dežjem in drugimi neugodnimi vremenskimi vplivi.
Ptičja hranilnica