Odprema naročil še isti dan
SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Nasveti

Ptice so včasih tudi nadležni in neljubi obiskovalci

Vsako sezono, ko zori sadje in jagodičevje, vrtičkarji tekmujemo s ptiči, kdo bo prej obral težko pričakovano letino sadežev. Če se jih ne ubranimo, nam bodo obrali grmičevje in drevesa, predno bodo plodovi dozoreli. Saj ne, da pticam ne privoščimo, vendar bi tudi sami radi pozobali, kar smo celo leto tako skrbno negovali.
Ker jim vedno bolj omejujemo njihov življenjski prostor, se ptice naseljujejo v naše vrtove, dvorišča in celo balkone. Na tržišču je veliko izdelkov in nasvetov, kako se ubraniti pred njimi, katerega izbrati pa je odvisno od potreb posameznika. Vrtičkarji bi se odločili za take, ki ptiče preplašijo in odženejo.
strašilo za ptice
Za plašenje običajno uporabimo strašila za ptiče – kot so plastična sova, stari CD ploščki, svetleči trak in na steklenih stenah silhueta ptice. Prednost strašil je, da jih kupimo enkrat in zaščitijo precej veliko področje, slabost pa, da je potrebno plastične figure, da služijo namenu, pogosto prestavljati.
Najpogosteje uporabljena in tudi najučinkovitejša zaščita je mreža proti pticam ki jo namestimo v času dozorevanja plodov. Za zaščito jagodičevja je primerna srednje močna mreža  s 15mm zankami, ki bo zaščitila pridelek pred manjšimi ptiči, lahko pa uporabite bolj kakovostno in močnejšo mrežo z 20 mm zankami, ki jo boste lahko uporabljali več let.
Niso pa ptiči nadloga samo v vrtovih – tudi v naseljih in mestih posedajo po okenskih policah ali se naselijo na balkone in terase, ki nam jih vztrajno mažejo z iztrebki. V takem primeru na okenske police ali robove ograj lahko namestite bodice proti golobom ki bodo nadležneže zanesljivo odgnale.
Za najbolj trdovratne in trmaste je na voljo elektronski odganjalec ptic za odganjanje neželenih obiskovalcev. Zvočne naprave v različnih intervalih oddajajo zvoke, ki oponašajo oglašanje ptic ujed, ki so naravni sovražnik ptičev, ki obiskujejo naše vrtove in domove.