Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Blog

Preprosta in simpatična okrasitev doma v času zime

17. november 2014
Leto je naokoli in bliža se mesec december, ki oznanja obdobje toplih oblačil, kuhanega vina in zimskih praznikov. Dnevi so krajši in bolj hladni, vendar pa to ni razlog za slabo voljo, saj lahko v zavetju prijetno urejenega doma z navdušenjem pričakate prvi sneg.

Dekoracija prostorov je lahko v veliko veselje, tako za kreativne posameznike kot tudi za celotno družino. Z nekaj preprostimi okraski in zimskimi motivi lahko popestrite bivalne prostore, vrt ali balkon in ustvarite prijetno vzdušje. Kuhinjsko mizo pregrnite z belim čipkastim prtom, ki z malo domišljije spominja na snežinke, nanjo pa položite steklen svečnik, ki ga pozneje lahko zamenja adventni venček. Ker se bliža Božič, lahko v dom vnesete tudi rdeče, srebrne, ali zlate barve. Skupaj z otroci preživite popoldne ali večer ob izdelavi snežink, smrek, zvezdic, snežakov in ledenih sveč iz papirja – potrebujete le škarje in bel pisarniški papir. Če izdelane okraske prilepite na notranjo stran oken, bodo ti dodatno popestrili prostor. Sami lahko zavežete tudi pentlje iz zavijalnega traku, ki vam je pri srcu ter izdelate okraske iz stiroporja različnih oblik, odtenkov in velikosti za smreko ali jelko. Če imate doma vrt in kakšno drevo ali večji grm, ga za spremembo letos namesto z utripajočimi lučkami vseh barv okrasite z belimi ali srebrnimi okraski, pentljami in trakovi iz jute, ki so tudi dobro vidni v mraku, če jih ne prekrije sneg. Na vrtu, balkonu, ali pa pod božičnim drevescem v stanovanju lahko postavite jasli, prav tako lahko veje božičnega drevesa, ki bo krasilo vašo dnevno sobo ali pisarno, zavijte v vreča iz jute in dodate kosme vate, ki bodo videti, kot da je zapadel sneg. Še sami dodajte kakšno lastno malenkost in vaš dom se bo v nekaj urah spremenil v zimsko zatočišče.
Za piko na i lahko v kuhinjo ali na mizo postavite tudi škatlo s piškoti, v njej pa postrežete doma narejeno pecivo ali medenjake. Na božični večer pa nikar ne pretiravajte in pustite gospodu Božičku, da vas in vaše bližnje preseneti s kakšnim simpatičnim darilcem.