Hranjenje ptic pozimi - Nasveti - Zeleni bazar - vrtickarji.si

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Brezplačna dostava za naročila nad 30 €. Odprema naročil še isti dan 01 36 63 286
Količina:

0


Znesek:

0,00

Nasveti

Hranjenje ptic pozimi

Nekatere ptice – ptice selivke – pozimi lahko odletijo v toplejše kraje, druge pa ostanejo pri nas v zavetju gozdov, travnikov, sadovnjakov in naselij, kjer se viri hrane ob mrzlih dneh močno zmanjšajo. Na drevesih in grmih ni več plodov, travnate površine pa velikokrat prekriva snežna odeja. Tudi s krošenj odpade listje, ki je prej našim pernatim obiskovalcem nudilo zavetje. In kljub temu ptice preletavajo naša dvorišča, mi pa jim lahko hranjenje tudi olajšamo z nameščanjem ptičjih hišic in krmilnic, obešanje zavojčkov semen na veje bližnjih dreves, da prebrodijo zimske dni. Vrtičkarji ponujamo tudi hišice, ki jih bodo ob pomoči staršev z veseljem sestavili in pobarvali otroci.
Ptičja hišica Woodpecker za otroke

Ptice je torej najbolj priporočljivo hraniti predvsem s semeni, ki se jih lahko kupi v trgovini. Lahko jim nastavite tudi kakšne kuhinjske ostanke maščobe ali dobro posušenih drobtin. Izbrano hrano lahko zavežete v mrežo in obesite na vrt, balkon ali dvorišče, še bolj pa bodo ptički veseli krmilnice, kjer lahko tudi ob snegu ali dežju v varnem zavetju v miru zobajo različna semena in zadovoljno čivkajo.

Pazite le, da bodo nameščene ptičje hišice s hrano varne pred dosegom mačk, ki tudi pozimi sledijo svojemu nagonu.