Odprema naročil še isti dan
SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Nasveti

Kaj početi decembra, ko na vrtu ni večjih opravkov?

Odličen način za shranjevanje zelišč, ki jih nato uporabimo v juhicah in glavnih jedeh, je enostavno zamrzovanje v nekaj kapljicah oljčnega olja – vzamemo posodico za ledene kocke, jo napolnimo z oljem in v predalčke porazdelimo zelišča. Olju in zeliščem zamrzovanje ne škodi preveč, okusi se bodo prijetno pomešali in dobili boste odličen naravni dodatek k svojim jedem.

Če še niste, je skrajni čas, da pospravite tudi cvetje in rastline, ki težko prezimijo. Rastline, ki jih pozimi poskusimo vzgajati notri, so lahko občutljive na vsaj tri stvari: prehitra menjava temperature, prekomerno zalivanje in prepih. Če opazite, da se na cvetju pojavlja vse več suhega listja, morda ni krivo premalo vode, ampak preveč. Prav tako bodite pozorni, če ste od zunaj s kakšno rastlino prinesli tudi kakšnega škodljivca – rdeče pršice, kaparje ali ličinke, saj lahko napadejo tudi ostale rastline v vašem domu. Rožice, ki jih napadejo tovrstni škodljivci, namreč hitro uvenijo in se dokončno posušijo.

Kar pa še vedno lahko naredite zunaj, tudi kadar je hladno, je vsekakor uničevanje plevela. In ne, ne govorimo o škropljenju ali kopanju ali plevenju, velika verjetnost je, da če boste prekrili plevel z listjem, ki je odpadlo z drevja, bo plevel pod njim čez zimo enostavno zgnil.

In še zadnji nasvet, ki vam ga lahko ponudimo: z rahlo naoljeno krpico očistite in premažite kovinske dele orodja. Če še niste, si naredite kak domač adventni venček, nanj namestite štiri svečke za štiri decembrske nedelje, predvsem pa je sedaj čas, da se odpočijete in misli preusmerite k prihodnji sezoni – naredite načrt, kako boste uredili svoj vrt, kam nameravate kaj postaviti, lahko pa že malo pobrskate po naši trgovini vrtičkarji.si in naročite potrebno že zdaj!