Odprema naročil še isti dan
SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Nasveti

Kako se znebiti miši in podgan?

Miši in podgane, ki poleg tega, da delajo škodo, tudi nemalokrat prestrašijo kakšno gospodinjo. Da bi se izognili krikom strahu ali plezanju na najbližji stol, obstajajo načini, s pomočjo katerih lahko brez uporabe strupov in kemikalij odstranimo te neželene obiskovalce - glodavce. Na voljo so namreč številne pasti za miši in podgane, v katero boste glodavca ujeli in ga spustili v oddaljeno hosto.

Nekatere pasti so plastične, nekatere lesene, spet druge so narejene iz žice. Delujejo pa na enak način: S pomočjo vabe v notranjosti privabijo glodavca, nato pa ga stisnejo ali ulovijo tako, da ne more pobegniti. Takšne izdelke ponuja Windhager, lahko pa tudi sami doma nastavimo past – dovolj globoko posodo, prekrito s papirjem ali blagom, na katerega postavimo vabo, do nje pa postavimo most iz lesene deske ali česa podobnega, kar nam je pri roki. Podgana ali miška bo stekla po vabo in padla v posodo, iz katere ne bo mogla pobegniti.

Če nas teh bistrih nadlog ni strah, jih lahko nato odnesemo stran od vrta, ali pa prosimo koga, da to stori namesto nas. Tudi glodavci so namreč živa bitja, ki nam ne povzročajo sivih las in krikov namerno.

Kadar ta način ne zaleže oziroma nam je pogled na ujeto podgano nelagoden, pa lahko posežemo po elektronskih odganjalcih. Ti proizvajajo visokofrekvenčne zvoke, ki nadlogam na našem vrtu niso všeč, zato se jim raje ne približujejo. Tako ne rabimo imeti opravka s pogledom na kosmatince z dolgim repom, poleg tega pa frekvenca odganja nekatere druge škodljivce. Uporaba elektronskih odganjalcev je hkrati odlična preventiva še predno se miš ali podgana naseli v naše domovanje.

Tako lahko brez zastrupljanja živali, po pomoti celo tistih nič hudega slutečih, ki samo vohljajo naokrog, odženemo glodajoče nadloge iz vrta in se brezskrbno vrnemo k prijetnim vrtičkarskim opravilom.