Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €.Odprema naročil še isti dan01 36 63 286
Količina:

0


Znesek:

0,00

Nasveti

Kako vzgojiti popolne vrtnice

Včasih je lahko vzdrževanje čudovitih vrtnic težko in zapleteno, nikakor pa ni nemogoče. Če si želite, da zacvetijo tudi na vašem vrtu, pa obstaja veliko nasvetov, ki vam bodo omogočili skrb za vrtnice na naraven in preprost način.

Vrtnice potrebujejo ogromno direktne sončne svetlobe, zato jih je potrebno posaditi na mesto, kjer bo ta pogoj zagotovljen in ne bo veliko v senci. Priporočljivih je 7 ur sonca za uspešno rast. Poleg tega mora biti lega tudi na dovolj zračnem mestu.
Pomembna je tudi vlažnost tal in njihov pH. Ta mora biti skoraj nevtralen, idealen pH je namreč 6.5, pri njegovem doseganju pa lahko uporabljamo različne vrste komposta. Priporočljivo je, da zemljo okoli vrtnic potresemo z jajčnimi lupinami, ki pripomorejo k boljši rasti. Vsako pomlad jim je dobro dodati tudi gnojilo.
Vrtnice potrebujejo tudi dovolj vode, sploh v poletnih mesecih, ko je ozračje bolj vroče in se zemlja hitreje izsuši. Zato jih med pomladjo in jesenjo zalivamo kar obilno, pozimi pa manj, vendar pazimo, da zemlja ni posušena.
Še en trik, s pomočjo katerega zagotovimo lepšo rast vrtnic je ta, da v bližini posadimo še druge sorte, ki bodo pripomogle k mikroklimi in privabljale koristne žuželke.
Ko vrtnice odcvetijo, jih lahko pokrijemo s posebnimi koprenami, najbolje iz naravnih materialov, ki pomagajo vzdrževati toploto, ko se zrak ohladi, preprečujejo pa tudi, da bi rastline pozeble. Spomladi pa vrtnice odkrijemo in spet je pred nami nov cikel razvoja tega čudovitega in barvnega cvetja.