Odprema naročil še isti dan
SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Nasveti

Kako vzgojiti popolne vrtnice

  • Vrtnice potrebujejo ogromno direktne sončne svetlobe, zato jih je potrebno posaditi na mesto, kjer bo ta pogoj zagotovljen in ne bo veliko v senci. Za uspešno rast je potrebnih vsaj 7 ur sonca. Poleg tega mora biti lega tudi na dovolj zračnem mestu.
  • Pomembna je tudi vlažnost tal in njihov pH. Ta mora biti skoraj nevtralen, idealen pH je namreč 6.5, pri njegovem doseganju pa lahko uporabljamo različne vrste komposta. Priporočljivo je, da zemljo okoli vrtnic potresemo z jajčnimi lupinami, ki pripomorejo k boljši rasti. Vsako pomlad jim je dobro dodati tudi gnojilo.
  • Vrtnice potrebujejo tudi dovolj vode, sploh v poletnih mesecih, ko je ozračje bolj vroče in se zemlja hitreje izsuši. Zato jih med pomladjo in jesenjo zalivamo kar obilno, pozimi pa manj, vendar pazimo, da zemlja ni posušena.
  • Še en trik, s pomočjo katerega zagotovimo lepšo rast vrtnic je ta, da v bližini posadimo še druge sorte, ki bodo pripomogle k mikroklimi in privabljale koristne žuželke.
  • Ko vrtnice odcvetijo, jih lahko pokrijemo s kopreno iz flisa, ki pomaga vzdrževati toploto, ko se zrak ohladi, preprečujejo pa tudi, da bi rastline pozeble. Spomladi pa vrtnice odkrijemo in spet je pred nami nov cikel razvoja tega čudovitega in barvnega cvetja.