Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €.Odprema naročil še isti dan01 36 63 286
Količina:

0


Znesek:

0,00

Nasveti

Aronija jagoda na vrtu?

Grm aronija je pri nas precej slabo poznan, njegove jagode pa niso prav pogosto omenjene, kadar je govora o domačih pridelkih in rastlinah na vrtu. To pa je nadvse krivično, saj so namreč zelo uporabne in zdrave, poleg tega pa v vrtove vnesejo estetski pridih.

Ta posebni grm je zelo zanimiv za vzgojo in opazovanje, saj se od pomladi do jeseni listi lepo obarvajo, njegove temno vijolične, na daleč skoraj črne jagode pa so poleg estetskega namena tudi užitne in imajo ogromno vitaminov, pa tudi antioksidantov. Iz njih lahko iztisnemo sok, ali skuhamo marmelado, uporabne pa so tudi kot dodatek k pecivom in kot prelivi iz vročega sadja. Njihov okus je močan in svojevrsten, zato morda niso primerne za vsak okus, vsekakor pa jih je vredno poizkusiti.

Če boste ta zanimivi grm posadili doma, nikar ne obupujte, če se plodovi ne bodo pojavili takoj. Potrebuje namreč dve do tri leta, da obrodi, vendar pa je tudi brez plodov rastlina zelo zanimiva oblika dekoracije vašega vrta.