Odprema naročil še isti dan
SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Nasveti

Aloe vera in njene prednosti

Aloe vera ima mesnate liste, ki so ob straneh nekoliko nazobčani. Ob zadostni količini vode in svetlobe so temno zeleni, na njih pa lahko opazimo posejane tudi belkaste podolgovate lise. Obstaja več različnih vrst, za vse pa je značilna prozorna tekočina v obliki gela, ki jo najdemo znotraj mesnatih listov.
Aloe vera razrezana
Prav ta gel deluje hladilno in antibakterijsko, zato je primeren za neposreden nanos na opekline, pa tudi različne pike. Blagodejno vpliva tudi na srbečico in razdraženo kožo ter vnetja, pomaga pa celo pri celjenju brazgotin, ne le površinskih ran. Učinkovit je tudi pri odstranjevanju mozoljev.

Aloe vero lahko tudi jemo, pri čemer ureja prebavo ter razgrajuje maščobe in sladkorje, poleg tega pa deluje protivnetno in protibolečinsko. Ublaži lahko celo revmatska obolenja, zvine, otekline in celo alergije. Ker vsebuje veliko vitaminov, jo marsikatera gospa uporablja tudi proti staranju kože.

Če se boste sprehajali po trgovini s kozmetiko, boste na številnih proizvodih našli podobo Aloe vere, saj je njeno vsestransko delovanje že splošno poznano.

Ker je nezahtevna za gojenje, jo lahko poskusite posaditi kar doma in si s tem kdaj prihranite izlet do lekarne. Nikar pa ne pretiravajte z nanosom ali uživanjem, saj veste, manj je več.