Travno seme za čudovito zelenico - Nasveti - Zeleni bazar - vrtickarji.si

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Brezplačna dostava za naročila nad 30 €. Odprema naročil še isti dan 01 36 63 286
Količina:

0


Znesek:

0,00

Nasveti

Travno seme za čudovito zelenico

Ko se lotimo sajenja trave, je pomembno, da dobro izberemo semena (mi priporočamo travno seme Optimax), pri tem pa pazimo tudi na njihovo količino, kakovost in vrsto trave, katero želimo, saj obstaja nekaj različnih trav, tako kot v stanovanjih obstajajo različne preproge.

Ključna zadeva pri vzgoji lepe trave je zagotovitev hranilnih snovi, ki jih zelenica potrebuje za uspešno rast. Ali ste vedeli, da je trava tudi velik porabnik dušika? Kadar ga ni dovolj, lahko postane rumena ali pa med njo pričnejo rasti večje količine plevela. Prav zato je priporočljivo, da se zemljo pognoji že pred ali ob setvi. Tudi pozneje je dodajanje gnojila zaželeno, najbolje v prvih pomladnih dneh ali pa jeseni. Tako bo imela zelenica na voljo dovolj potrebnih snovi za rast.

Drugi ključ do uspeha je redno zalivanje, saj trava potrebuje dovolj vode. Pri tem pa je pomembno, da voda lahko dobro odteka in ne zastaja v obliki luž, saj se takrat ustvarijo idealni pogoji za rast mahu, ki pa načeloma ni zaželen, kadar gre za estetsko zelenico. Priporočljivo je zalivanje v večji količini dvakrat tedensko in ne vsak dan po malo.

Tudi košnja je pomemben faktor pri uspevanju izbrane trate. Ta naj ne bo preveč pogosta, saj se s tem zmanjša količina dušika, poveča se izsuševanje in trava lahko začne slabeti. Kljub temu pa mora biti košnja redna. Odpadle trave ni treba tekmovalno pograbiti v prve pol ure, saj je koristna tudi kot hranilo, zato jo sem in tja lahko tudi pustimo na mestu in šele pozneje odstranimo. Vseeno pa mora biti zelenica dovolj zračna.

Ob upoštevanju teh osnovnih nasvetov lahko vzgojimo lepo in zdravo travo na preprost način, kot gnojilo pa lahko uporabimo domače pripravke in se na ta način tudi vedemo ekološko.