Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Blog

Posadite lilije v cvetlične lončke

25. april 2016 | Vzgoja rastlin
Doma lahko vzgojite čudovite lilije, ki bodo polepšale vaš vrt in okolico, primerne pa so tudi za sajenje v cvetličnih lončkih. Te lahko postavite na okensko polico ali balkon in kmalu bodo iz njih zrasle prelepe lilije z barvitimi listi, ki bodo krasile vaš dom.

Kako to storiti? Posadite čebulice lilij v dovolj prostorno posodo, ki jo do polovice napolnite s kvalitetno zemljo, najbolje takšno brez šote. Potem čebulice položite na zemljo tako, da gledajo s koreninicami navzdol in preko nasujte še kompost  do višine 4—5cm od roba. Zemljo poteptajte in tudi dobro zalijte, pozneje lahko po potrebi dodate še več zemlje, če se bo ta znotraj posode preveč posedla. Nazadnje dodajte še plast peska ali drobnih kamenčkov, saj boste na ta način zaščitili zemljo pred izgubo vlage.

Na začetku imejte posodo v toplejšem prostoru – v stanovanju ali rastlinjaku, šele pozneje, preden rastlina zacveti, pa jo lahko postavite ven na vrt ali balkon. Stebla rastline lahko podprete, posebno, če so na vetrovnih delih, da cvetje ne bi odpadalo. Dobro pa je, da tudi liste pregledujete in pravočasno odpravite morebitne ličinke, ki bi jim lahko škodovale. S takšno oskrbo je vaša lilija na dobri poti do uspešne rasti in barvitega cvetenja.